- Autor: cimbelin
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tofu uzené | 150 |
Fazole adzuki | 200 |
Cibule | 60 |
Okurky sterilované průměr | 60 |
Sójová smetana | 250 |
Hrášek s mrkví (Lidl) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6763 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 177,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1353 kJ
Bílkoviny (g): 17.4, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 35.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Potřebujete: 200 g adzuki fazolí, 6 kyselých okurek, 1 cibuli, 3 dl sterilované směsi mrkev/hrášek, 150 g uzeného tofu, 250 ml sojové smetany. Adzuki namočte na 12 hodin do vody. Vařte ve vodě, ve které byly namočeny asi 30 minut na mírném ohni (nebo v papiňáku 15 minut), pak slijte a nechte okapat. Na kolečka nakrájejte okurky a na půlměsíčky cibuli, kterou vařte ve vroucí vodě, sceďte a přidejte do vařených adzuki fazolí. Přidejte scezenou mrkev s hráškem, na hrubém struhadle nastrouhejte uzené tofu, zalijte sojovou smetanou, osolte, opepřete a promíchejte. Můžete podávat s pečivem nebo chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.